SAMSUN / LADİK - Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu

Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu

KIZILSİNİ MAH. SETENAY SK. NO 16 İÇ KAPI NO 1 LADİK / SAMSUN
Vizyon
Öğrenci merkezli eğitimi gerçekleştirirken bireylerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve geliştirmek, Öğretimi davranış haline getirerek yaparak,yaşayarak, öğrenmek. Eğitimde teknolojiyi kullanmak, . Öğrenmeyi sistemli bir biçimde pekiştirmek, . Öğrencinin yararlı alışkanlıklar edinmesini sağlayarak, spor ve zeka oyunlarında geliştirerek geleceğe hazırlamak
Misyon
Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu ,vizyon ve misyonunda belirtilen amaçları gerçekleştirirken ´´Tam Öğrenme´´ ve ´´Yaparak Yaşayarak Öğrenme´´ yaklaşımları doğrultusunda ,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatansever sağlıklı bireyler yetiştirirken, öğrencilerini mutlu etmeyi,öğrencilerinin coşkusunu arttırmayı,sorgulama becerilerini geliştirmeyi ilke edinen bir sistem uygulamaktadır
Başarılar
2018-2019 Eğitim Öğretim Döneminde ortalama sonuçlara göre LGS´de okulumuz ilde Türkçede 46. Matematik de 44. Fende 34. İnkilap Tarihinde 40. Dinde 54. İngilizce de 26. olmuştur. 44 Mezun içerisinden Fen lisesi kazanan öğrenci sayısı 4, Anadolu Lisesini kazanan öğrenci sayısı 28, Sağlık Meslek Lisesini kazanan öğrenci sayısı 6, İmam Hatip Lisesi kazanan öğrenci sayısı 1, Çok Programlı Lise kazanan öğrenci sayısı 5 olmuştur.
8.30 -15.00
Ulaşım
Köylerden taşımalı eğitim yapılmaktadır. Okulumuz Ladik-Suluova yolu üzerindedir.
Okulumuzda öğretmen servisi yoktur
KIZILSİNİ MAH. SETENAY SK. NO: 16 İÇ KAPI NO: 1 LADİK / SAMSUN
Okulumuz ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Toki Konutlarına 200 m. mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
Okumuzda olan şube sayıları 5. sınıf 1 adet 6. sınıf 1 adet 7. sınıf 2 adet 8. sınıf 2 adet
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2015-2016 TEOG Sonuçlarına göre; 8. sınıf 62 mezun öğrenciden Anadolu Lis. 26, Fen Lis. 12, AİHM 9, ÇPL 8, Mesleki T. An. 7 kişi olarak tamamı yerleştirilmiştir.
Sportif Etkinlikler
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında; Küçük Erkekler · Fırlatma Topu-Umut Sevinç- İl Birincisi · Bayrak Yarışı 4x100 Metre-Umut Sevinç- İl Üçüncüsü · Yüksek Atlama-Enes Battal KOCAMAN-İl İkincisi · Yüksek Atlama (100 Metre)-Enes Battal KOCAMAN-İl Üçüncüsü Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Enes Battal KOCAMAN - İl Üçüncüsü Takım halinde il birincisi olarak gruplara katılmaya hak kazanmıştır. Küçük Kızlar · Yüksek Atlama-Berna ŞENER-İl Birincisi · Koşu (100 Metre)- Berna ŞENER -İl Üçüncüsü · Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Berna ŞENER - İl İkincisi · Fırlatma Topu-Nilüfer Sevinçli- İl İkincisi · Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Nilüfer Sevinçli - İl İkincisi · Takım halinde il ikincisi olmuşlardır. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında İsmail AYDIN fırlatma topu il 1. Nilüfer SEVİNÇLİ gülle atma il 2. Nilüfer SEVİNÇLİ yüksek atlama il 3. Melisa ÇOBANBAŞI 80 metre il 3. Melisa ÇOBANBAŞI uzun atlama il 3. Emine Naz ALAÇAMLI 800m il 3. Ahmetcan KOÇAR yüksek atlama il 3. olmuştur. Ayrıca İlçemizde düzenlenen masa tenisi turnuvalarında kızlar ve erkekler ilçe birincileri okulumuz öğrencileri Melisa ve Furkan olmuştur. İlçemizde düzenlenen voleybol turnuvalarında kızlar voleybol takımımız ilçe birincisi olara il turnuvalarında güney bölge 2. olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
2014-2015 yılı Bilim Fuarı Katılımı 2018-2019 yılı Bilim Fuarı Katılımı 2018-2019 yılı 2204 Araştırma Projeleri yarışmasında 2 proje ile bölge sergisine katılma ödülü
Proje Çalışmaları
Eba kısa film ve kadraj çalışması, Anlat Okulunu(Web Sitesi Yarışması), Mezunlar Arşivi Elde Zaman Cepte Proje Çalışması, Yoklama fişi cep işi, Çocuklar Bahçede Filizlensin, Doğ-ama Dokunma
Diğer Hususlar
Okulumuzda 2 adet spor odası bulunmaktadır. Bahçe bölümlenmiş ikinci kısımda spor aletleri ve atletizm branşları için(koşu, uzun atlama, cirit atma) ilgili bölümler bulunmaktadır.