SAMSUN / LADİK - Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu

Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu

KIZILSİNİ MAH. SETENAY SK. NO 16 İÇ KAPI NO 1 LADİK / SAMSUN
Vizyon
Öğrenci merkezli eğitimi gerçekleştirirken bireylerin yeteneklerini açığa çıkarmak ve geliştirmek, Öğretimi davranış haline getirerek yaparak,yaşayarak, öğrenmek. Eğitimde teknolojiyi kullanmak, . Öğrenmeyi sistemli bir biçimde pekiştirmek, . Öğrencinin yararlı alışkanlıklar edinmesini sağlayarak, spor ve zeka oyunlarında geliştirerek geleceğe hazırlamak
Misyon
Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu ,vizyon ve misyonunda belirtilen amaçları gerçekleştirirken ´´Tam Öğrenme´´ ve ´´Yaparak Yaşayarak Öğrenme´´ yaklaşımları doğrultusunda ,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatansever sağlıklı bireyler yetiştirirken, öğrencilerini mutlu etmeyi,öğrencilerinin coşkusunu arttırmayı,sorgulama becerilerini geliştirmeyi ilke edinen bir sistem uygulamaktadır
Öğretim Şekli :TAM GÜN
8.30 -15.00
KALORİFER
ADSL (1 Mbit)
0 - -
Ulaşım
Köylerden taşımalı eğitim yapılmaktadır. Okulumuz Ladik-Suluova yolu üzerindedir.
KIZILSİNİ MAH. SETENAY SK. NO: 16 İÇ KAPI NO: 1 LADİK / SAMSUN
Okulumuz ilçe merkezine 4 km uzaklıktadır. Toki Konutlarına 200 m. mesafededir.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2015-2016 TEOG Sonuçlarına göre; 8. sınıf 62 mezun öğrenciden Anadolu Lis. 26, Fen Lis. 12, AİHM 9, ÇPL 8, Mesleki T. An. 7 kişi olarak tamamı yerleştirilmiştir.
Sportif Etkinlikler
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında; Küçük Erkekler · Fırlatma Topu-Umut Sevinç- İl Birincisi · Bayrak Yarışı 4x100 Metre-Umut Sevinç- İl Üçüncüsü · Yüksek Atlama-Enes Battal KOCAMAN-İl İkincisi · Yüksek Atlama (100 Metre)-Enes Battal KOCAMAN-İl Üçüncüsü Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Enes Battal KOCAMAN - İl Üçüncüsü Takım halinde il birincisi olarak gruplara katılmaya hak kazanmıştır. Küçük Kızlar · Yüksek Atlama-Berna ŞENER-İl Birincisi · Koşu (100 Metre)- Berna ŞENER -İl Üçüncüsü · Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Berna ŞENER - İl İkincisi · Fırlatma Topu-Nilüfer Sevinçli- İl İkincisi · Bayrak Yarışı 4x100 Metre- Nilüfer Sevinçli - İl İkincisi · Takım halinde il ikincisi olmuşlardır.
2014-2015 yılı Bilim Fuarı Katılımı
Proje Çalışmaları
Eba kısa film ve kadraj çalışması, Anlat Okulunu(Web Sitesi Yarışması), Mezunlar Arşivi Elde Zaman Cepte Proje Çalışması ve geçtiğimiz yıllara ait birçok projeler.
Diğer Hususlar
Okulumuzda 2 adet spor odası bulunmaktadır. Bahçe bölümlenmiş ikinci kısımda spor aletleri ve atletizm branşları için(koşu, uzun atlama, cirit atma) ilgili bölümler bulunmaktadır.